19. zasedání Zastupitelstva MČ

V pořadí 19. zasedání Zastupitelstva Prahy 22 v tomto volebním období je za námi. O co jste přišli, když jste nepřišli? Otázky a odpovědi.

• Hodlá radnice prodat parkoviště u Normy a umožnit tak její záchranu, ale zároveň i výstavbu nových bytů? Vedení radnice, jmenovitě ústy pana Turnovského a pana Knotka, slíbilo, že do voleb se nic prodávat nebude.  Na otázku, proč to není možné deklarativně přijmout jako usnesení s platností do odvolání, jak to již několikrát navrhoval zastupitel Koutský, bylo odpovězeno, že nemůžeme předjímat budoucí události. Nepředjímejme. Do voleb si snad můžeme vydechnout.

• Proč stále není lávka ulice Ke kříži? Lávka bude. A bude na pravé straně ve směru k nádraží, tj. na straně u Nového náměstí. Asi by bylo pro většinu obyvatel praktičtější, kdyby byla na druhé straně, ale v době jejího plánování prý nikdo nemohl vědět, že za náměstím bude stát sídliště Vivus. To je trochu paradoxní, protože záměr výstavby Vivusu byl kolem roku 1998 schválen i některými současnými zastupiteli.

• Kdy se bude řešit nedostatečná kapacita a havarijní stav školní jídelny? Jídelna není v havarijním stavu. To, že do ní při průtrži mračen občas teče, neznamená, že je v havarijním stavu (střecha je prý opravená, takže si počkejme na první testovací déšť). Projekt na přístavbu by měl být připraven do konce roku 2018, reálně by se mohlo stavět na přelomu roku 2019/2020. Do té doby svačinky do chlebníčků.

• Proč v UZ podle rozhodnutí rady nesmí být uveřejňována politická reklama a kdo posoudí, co je politická reklama a co není? Odpověď přislíbena písemně i s písemným stanoviskem právnické kanceláře, které mělo být součástí podkladů při rozhodování Rady. Samozřejmě vám ji přineseme, v původním znění s titulky.

• Proč byla udělena výjimka ze směrnice o zadávání veřejných zakázek a zakázka na administraci Navýšení kapacity ZŠ U Obory v hodnotě 780 tisíc korun byla zadána bez výběrového řízení přímo firmě CAUTUS Project? Odpověď opět přislíbena písemně, těšíme se.

O nejzásadnější věci, která se řešila na tomto zastupitelstvu si můžete přečíst v našem článku Zastupitelstvo se shodlo na stanovisku ke stavbě Pražského okruhu 511

redakce