Petr Semeniuk: Odstupuji

Na základě žádosti pana starosty, podle kterého jsme jediné nezávislé a zároveň nejčtenější uhříněveské médium, zveřejňujeme prohlášení o odstoupení Petra Semeniuka z funkce radního v nezkráceném znění. Původně bylo zveřejněno i na oficiálním webu MČ Praha 22, ale po několika hodinách bylo staženo, kvůli politickým proklamacím, ve kterých pan radní obviňuje ostatní kandidáty z politicky motivované štvanice. Hezké čtení.  

Odstoupení z funkce radního ke dni 27. 9. 2018

Toto prohlášení o odstoupení do konce tohoto volebního období z mého postu radního vyplývá především z ohledu na mé přátele, kdy se má zcela soukromá kauza stala i volební kampaní politických stran a je pro tyto účely nepochybně zneužívána.

Je zřejmé, že mi mé svědomí nedovolí připustit, aby byli poškozeni i ostatní kolegové z rady, či koaliční partneři a kamarádi.

Věřím a doufám, že o mém možném dalším působení na našem úřadě budou rozhodovat voliči a nikoliv opoziční seskupení STAN a TOP09, stejně tak, jako o mé nevině o které jsem bytostně přesvědčen, kompetentní orgány a nikoliv politická kampaň pana Zelenky a jeho kolegů.

Chci mít alespoň pár dnů klidu, abych se mohl připravit na důstojnou kandidaturu do komunálních voleb v Praze 22 a na Magistrát hl. m. Prahy.

Ing. Petr Semeniuk

Doplnění redakce 24. 10. 2018: Počátkem října si soud vyžádal doplnění spisu od státního zástupce. Trestní řád stanoví, že soud vrátí věc státnímu zástupci k došetření po předběžném projednání obžaloby, jestliže je to potřeba k odstranění závažných procesních vad nebo k objasnění základních skutkových okolností, bez nichž není možné v hlavním líčení rozhodnout. Státní zástupce si proti rozhodnutí může podat stížnost. Více v tomto článku.